Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail
Vegokoll

Eid al-fitr 2018

Imorgon drar Eid al-Fitr igång! För er som inte är bekanta med högtiden så är det en fest som firas i tre dagar när ramadan är slut. Ordet eid är arabiska och betyder "fest" eller "återkommande", fitr betyder "brytande av fastan". Festen drar igång imorgon kväll, torsdag 14e juni. Vi har samlat några festliga recept för dig som firar!
Flera recept finns här. 

Thumbnail

Harirasoppa

En smakrik soppa, den funkar lika bra till vardags som till fest! Många kör den här soppan med bara kikärtor och linser. Vi valde att lyxa till den med tofu!

Thumbnail

Muhammara

En fantastiskt god dipp för alla oss som behöver variera vår hummus emellanåt. Dessutom går det att göra en riktig budgetvariant om du tar bort granatäpple och nötterna.  Basen är på bröd och paprika! 

Thumbnail

Baribari bröd

Fantastisk god bröd som äts nybakad! Du kan baka den i olika former. vanligast är att den är cirka 2 cm tjockt bröd och cirka 30 cm lång. Den räcker för ungefär två personer som vill doppa i hummus eller muhammara. Mums!

Thumbnail

Baklava

Den här godbiten är fullkomligt oemotståndligt och relativt enkel att sätta ihop. Det är lite pill med filodeg men resultatet är fantastiskt. Passar perfekt till en kopp svart kaffe! 

Thumbnail

Sohan Asali

Knäckig karamell med krossade pistagenötter, fantastiskt gott! Se dock till att vara försiktig när du jobbar med godiset, karamellen blir väldigt varmt och en kan bränna fingrarna. Är det några nötallergiker hemma? Testa att byta ut mot krossade solrosfrön. 

Thumbnail

Mast o Khiar

En frisk röra som påminner en del om tzatziki. Vegansk cremé fraiche ersätter matyoughurten som blandas med mynta, vitlök, dill, tranbär och valnötter. Passar bra till en bulgursallad eller tillsammans med falafel.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt